Algemene Verkoopsvoorwaarden (AVV)


      0             Inhoud

       

      1             Definities

      2             Toepasselijkheid

      3             Totstandkoming van overeenkomsten

      4             Optierecht

      5             Algemene rechten van het bedrijf

      6             Algemene verplichtingen van de gast en de aansprakelijkheid van de gasten/of de klant

      7             Reserveringen

      8             Annuleringen

      9             Waarborgsom en tussentijdse betaling

      10          Aansprakelijkheid van het bedrijf

      11          Afrekening en betaling

      12          Overmacht

      13          Gevonden voorwerpen

      14          GDPR

      15          Toepasselijk recht en geschillen

       

      1             Definities

      Onder de navolgende woorden wordt in deze algemene voorwaarden, en in de aanbiedingen en overeenkomsten waarop ze van toepassing zijn, telkens het volgende verstaan:

      1.1         Het bedrijf: de vennootschap BOUW VKG NV en de commerciële benamingen waaronder zij optreedt als Castelnou Aparthotel, Gent Zuid Business Flats, Astrid Park Business Flats en Dali Restaurant. Dit is een niet limitatieve opsomming.

      1.2         Verlenen van diensten: Het door het bedrijf verstrekken van logies en/of gerechten en/of drank en/of het ter beschikking stellen van (zaal)ruimte en/of business flat accommodatie, alles met alle daarbij behorende werkzaamheden en diensten, en alles in de ruimste zin van het woord.

      1.3         Klant: De natuurlijke of rechtspersoon of vennootschap die met het bedrijf een overeenkomst heeft gesloten.

      1.4         Gast: De natuurlijke perso(o)n(en) aan wie op grond van een met de klant gesloten overeenkomst één of meer dienst moeten worden verleend. Waar van gast of klant wordt gesproken, wordt zowel gast als klant bedoeld, tenzij uit de inhoud van de bepaling en haar strekking noodzakelijkerwijze voortvloeit dat slechts één van beide bedoeld kan zijn.

      1.5         Overeenkomst: Een overeenkomst tussen het bedrijf en een klant ter zake een of meer door het bedrijf te verlenen diensten tegen een door de klant te betalen prijs. In plaats van de term  wordt soms de term reservering gebruikt.

      1.6         Reserveringswaarde: De waarde van de overeenkomst, die gelijk is aan de totale omzetverwachting van het bedrijf inclusief eventueel toeristenbelasting en B.T.W. ter zake een met een klant gesloten overeenkomst, welke verwachting is gebaseerd op de binnen dat bedrijf geldende gemiddelden.

      1.7         No-show: Het zonder annulering niet gebruik maken door een gast van een op grond van de overeenkomst te verstrekken dienst.

      1.8         Groep: Een groep van 10 of meer gasten of met 5 of meer kamers aan wie door het bedrijf diensten moeten worden verleend krachtens een of meer als samenhangend te beschouwen overeenkomsten. Het bedrijf kan voordat de eerste dienst op grond van de desbetreffende overeenkomst moet worden verleend aan de klant verklaren bepaalde individuen samen te zullen beschouwen als groep. Op die personen zijn alsdan alle bepalingen voor groepen van toepassing.

      1.9         Annulering: De in schriftelijke vorm door de klant aan het bedrijf gedane mededeling dat van één of meer overeengekomen diensten geheel of gedeeltelijk geen gebruik zal worden gemaakt, dan wel de in schriftelijke vorm door het bedrijf aan de klant gedane mededeling dat één of meer overeengekomen diensten geheel of gedeeltelijk niet verstrekt zullen worden.

      1.10      Indien de algemene voorwaarden in een andere taal dan het Nederlands zouden worden ter beschikking gesteld, gebeurt dit slechts als dienstverlening aan de klant of de gast. Bij twijfel over de interpretatie geldt enkel de Nederlandstalige tekst.

       

      2             Toepasselijkheid

      2.1         Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle door het bedrijf afgesloten overeenkomsten en gelden zowel ten aanzien van consumenten als ten aanzien van handelaars. Deze voorwaarden worden vermeld op de website www.castelnou.be en wordt naar verwezen op uitgegeven documenten. Door dit feit zijn ze op voldoende wijze ter kennis gebracht van klanten en gasten en alle derden, die er alle bedingen van aanvaarden, behoudens wanneer uitdrukkelijk anders werd overeengekomen. De klanten, gasten en derden gaan er mee akkoord dat de huidige voorwaarden, ongeacht hernieuwde schriftelijke bevestiging, voor alle toekomstige transacties gelden, en meer in het bijzonder bij overeenkomsten die mondeling, telefonisch, per e-mail of enig andere elektronische wijze tot stand komen.

      2.2         Van deze voorwaarden afwijkende voorwaarden welke door het bedrijf niet uitdrukkelijk schriftelijk en voorafgaandelijk werden aanvaard, hebben ten aanzien van het bedrijf geen enkele rechtskracht, ook al worden ze niet uitdrukkelijk betwist.

      2.3         De ongeldigheid van één of meer van de bedingen in deze algemene voorwaarden laat de geldigheid van alle andere bedingen onverlet. Blijkt een beding in deze algemene voorwaarden om enigerlei reden ongeldig, dan worden partijen geacht een geldig vervangend beding overeengekomen te zijn dat het ongeldige beding naar strekking en reikwijdte zoveel mogelijk benadert.

       

      3             Totstandkoming van overeenkomsten

      3.1         Het bedrijf kan te allen tijde om welke reden dan ook het sluiten van een overeenkomst weigeren, tenzij een zodanige weigering plaatsvindt uitsluitend op één of meer gronden die in de wet als discriminatie zijn aangemerkt.

      3.2         De door het bedrijf opgestelde aanbiedingen zijn vrijblijvend, tenzij uitdrukkelijk anders overeengekomen. Elk aanbod kan door het bedrijf worden ingetrokken tot aan de kennisname van de schriftelijke aanvaarding door de klant, gast of tussenpersoon en vervalt automatisch 10 dagen na datum, behoudens vermelding van een andere periode op het aanbod. Het bedrijf beschouwt de reservering pas als bevestigd wanneer de klant, gast of tussenpersoon het definitieve bevestigingsformulier, getekend voor akkoord, heeft teruggestuurd.

      3.3         De klant, gast of tussenpersoon dient het gevraagde voorschot tegen de vooropgestelde datum te betalen. Elke boeking verbindt de klant, gast of tussenpersoon, doch verbindt het bedrijf slechts definitief na schriftelijke bevestiging ervan van onzentwege en na betaling van het gevraagde voorschot. Na schriftelijke bevestiging ervan van onzentwege en na betaling van het gevraagde voorschot kan een boeking slechts gewijzigd of geannuleerd worden overeenkomstig de bepalingen van artikel 8, behoudens uitdrukkelijk schriftelijk akkoord van de partijen.

      3.4         Een overeenkomst voor een gast aangegaan door tussenpersonen (reisbureaus, Online Travel Agents en andere bedrijven e.d.), al dan niet in naam van hun relatie(s), worden geacht mede voor rekening en risico van deze tussenpersonen te zijn gesloten. Het bedrijf is aan tussenpersonen geen commissie of provisie, hoe ook genaamd, verschuldigd, tenzij schriftelijk uitdrukkelijk anders overeengekomen. De gast(en) en de tussenperso(o)n(en) zijn hoofdelijk aansprakelijk voor de betaling van het verschuldigde.

      3.5         Indien de overeenkomst op afstand werd gesloten, geldt geen herroepingsrecht. Ten aanzien van consumenten (in de zin van artikel I,1.2° Wetboek Economisch recht) geldt in deze de bepaling uit artikel VI.53, 12° Wetboek Economisch Recht zodat zij ook niet over een herroepingsrecht beschikken.

       

      4             Optierecht

      4.1 Een optierecht is het recht van een klant om eenzijdig de overeenkomst tot stand te doen komen door de enkele aanvaarding van een geldig aanbod van het bedrijf.

      4.2 Een optierecht kan alleen schriftelijk worden verleend. Een optierecht kan voor een bepaalde of voor een onbepaalde duur worden overeengekomen. Het optierecht vervalt indien de optiehouder te kennen heeft gegeven geen gebruik te willen maken van het optierecht of indien de bepaalde duur is verstreken zonder dat de optie houder te kennen heeft gegeven van het optierecht gebruik te willen maken.

      4.3 Een optierecht kan door het bedrijf niet worden herroepen, tenzij een andere potentiële klant het bedrijf een aanbod doet tot het sluiten van een overeenkomst ter zake het totaal of een gedeelte van de in optie uitstaande diensten. De optiehouder dient in zo’n geval door het bedrijf van dit aanbod op de hoogte te worden gebracht, waarna de optiehouder binnen een door het bedrijf te stellen termijn te kennen dient te geven al dan niet van het optierecht gebruik te willen maken. Indien de optiehouder niet binnen de gestelde termijn te kennen geeft gebruik te willen maken van het optierecht, vervalt het optierecht.

       

      5             Algemene rechten van het bedrijf

      5.1         Het bedrijf is gerechtigd op ieder moment zonder opzegtermijn het verstrekken van diensten aan een gast te beëindigen wanneer de gast de huis- en/of gedragsregels overtreedt, of zich anderszins zodanig gedraagt dat de orde en de rust in het bedrijf en/of de normale exploitatie daarvan wordt verstoord. De gast dient alsdan op eerste verzoek het bedrijf te verlaten. Indien de klant op een andere wijze niet volledig voldoet aan al zijn verplichtingen die hij uit welken hoofde ook jegens het bedrijf heeft dan is het bedrijf gerechtigd de dienstverlening op te schorten. Het bedrijf mag onderhavige bevoegdheden slechts uitoefenen indien de aard en de ernst van de door de gast begane overtredingen daartoe naar het redelijk oordeel van het bedrijf voldoende aanleiding geven.

      5.2         Het bedrijf is na overleg met het ter plaatse bevoegde overheid gerechtigd de overeenkomst wegens gegronde vrees voor verstoring van de openbare orde buitengerechtelijk te ontbinden. Maakt het bedrijf van deze bevoegdheid gebruik, dan zal het bedrijf tot geen enkele schadevergoeding jegens de klant gehouden zijn.

      5.3         Het bedrijf is gerechtigd om van de gast te verlangen dat deze genoegen neemt met een andere, gelijkwaardige accommodatie omtrent logies dan wel (zaal)ruimte en/of terreinen dan volgens de overeenkomst ter beschikking gesteld zou moeten worden. De gast kan dit alternatief weigeren. De gast heeft in dat laatste geval het recht om met onmiddellijke ingang de overeenkomst waarop voormeld verlangen van het bedrijf betrekking heeft te beëindigen, onverminderd zijn verplichtingen uit hoofde van andere overeenkomsten.

      5.4         Het bedrijf kan voordat de eerste dienst op grond van de desbetreffende overeenkomst moet worden verleend aan de klant verklaren bepaalde individuen samen te zullen beschouwen als groep. Op die personen zijn alsdan alle bepalingen voor groepen van toepassing.

      5.5         Behoudens in het restaurant, laat het bedrijf geen huisdieren toe, met uitzondering van assistentiehonden.

       

      6             Algemene verplichtingen van de gast en de aansprakelijkheid van de gasten/of de klant

      6.1         De gast is verplicht om zich aan de in het bedrijf geldende huis- en gedragsregels te houden en de redelijke aanwijzingen van het bedrijf op te volgen. Het bedrijf maakt de huis- en gedragsregels op een duidelijk waarneembare plaats kenbaar of verstrekt ze schriftelijk. Redelijke aanwijzingen mogen mondeling worden gegeven.

      6.2         De gast is verplicht om mee te werken aan redelijke verzoeken van het bedrijf in het kader van diens wettelijke plichten omtrent onder andere veiligheid, identificatie, voedselveiligheid/hygiëne en beperking van overlast.

      6.3         De klant is er bij zijn aankomst in het hotel toe gehouden zijn identiteitskaart/reispas te tonen teneinde zijn inschrijving op de politiefiche toe te laten dewelke hij dient te ondertekenen. Het bedrijf is wettelijk verplicht politiefiches bij te houden.

      6.4         De klant en de gast en degenen die hem vergezellen zijn hoofdelijk aansprakelijk voor alle schade die voor het bedrijf en/of enige derde is en/of zal ontstaan als direct of indirect gevolg van een toerekenbare tekortkoming en/of onrechtmatige daad, waaronder overtreding van de huisregels is begrepen, begaan door de klant en/of de gast en/of degenen die hem vergezellen, alsmede voor alle schade die is veroorzaakt door enig dier en/of enig goed waarvan zij houder zijn of die onder hun toezicht staan.

       

      7             Reserveren

      7.1         Het bedrijf kan voorwaarden verbinden aan de reservering.

      7.2         Reservering van diensten bestaande uit het verstrekken van logies in Castelnou Aparthotel.

      7.2.1     Het bedrijf kan de mogelijkheid bieden annuleerbaar of niet annuleerbaar te reserveren.

      7.2.2     Het staat de klant, gast of tussenpersoon vrij te opteren voor elk van aangeboden mogelijkheden.

      7.2.3     Voor een annuleerbare reservering is een kredietkaartgarantie vereist (tenzij uitdrukkelijk schriftelijk anders overeengekomen) gelijk aan de reserveringswaarde. Indien de klant, gast of tussenpersoon niet over een kredietkaart of enkel over een debetkaart beschikt, is een volledige voorafgaandelijke betaling vereist van de reserveringswaarde door bankoverschrijving of een ander online aangeboden betaalmiddel.

      7.2.4     Een Niet-annuleerbare reservering is definitief is en kan niet kan geannuleerd, noch gewijzigd worden; ook niet in geval van overmacht. Bij dergelijke reservering dient de reserveringwaarde integraal vooraf betaald te worden. Er is geen terugbetaling mogelijk.

       

      7.3         Reservering van diensten bestaande uit het verstrekken van gerechten en/of dranken.

      7.3.1     Het definitieve aantal deelnemers en de menukeuze dient uiterlijk 7 kalenderdagen vooraf schriftelijk worden opgegeven, bij gebreke waaraan de bestelde deelnemers in rekening gebracht zullen worden.

      7.3.2     Indien een evenement langer duurt dan het afgesproken tijdstip (eventueel door aankomst na het geplande tijdstip), kan het bedrijf extra kosten in rekening te brengen.

      7.3.3     Elke bijkomende kost, uit welke hoofde ook, welke niet initieel werd voorzien bij de reservaties is ten laste van wie ze genoten heeft behoudens andersluidende overeenkomst.

      7.3.4     Indien de gast niet binnen een half uur na het gereserveerde tijdstip is gearriveerd kan het bedrijf de reservering als geannuleerd beschouwen, onverminderd het bepaalde in artikel 8.

       

      7.4         Reserveringen met betrekking tot Business Flats accommodatie vormen geen verstrekking van logies en zijn een verblijfsvorm sui generis onderworpen aan het gemeen recht.

       

      8             Annuleringen

      8.1         algemeen

      8.1.1     De klant is bevoegd een overeenkomst te annuleren tegen betaling van de annuleringskosten.

      8.1.2     Als een klant niet binnen een half uur na het afgesproken tijdstip arriveert dan wordt de klant geacht geannuleerd te hebben en dan is hij de annuleringskosten verschuldigd. Indien de klant alsnog na een half uur (of later) na het afgesproken tijdstip arriveert, kan het bedrijf zich op deze verschuldigde annuleringskosten beroepen dan wel alsnog uitvoering geven aan de overeenkomst en volledige nakoming van klant omtrent de overeenkomst te verlangen.

      8.1.3     Ingeval van no-show is de klant in alle gevallen verplicht de reserveringswaarde te betalen.

      8.1.4     Indien niet alle overeengekomen diensten worden geannuleerd zijn op de geannuleerde diensten onderstaande bepalingen pro rata van toepassing.

       

      8.2         Annulering door klanten van een dienst bestaande uit het verstrekken van logies in Castelnou Aparthotel

      8.2.1     Individuen

      Wanneer een reservering voor uitsluitend logies, al dan niet met ontbijt, is gemaakt voor één of meer individuen gelden voor annulering van die reservering de volgende percentages van de reserveringswaarde die door de klant betaald moeten aan het bedrijf (tenzij schriftelijk anders is overeengekomen):

      Bij annulering van een niet-annuleerbare reservering:    100% ongeacht de annuleringsdatum.

       

      Bij annulering een annuleerbare reserveringen:

      •             Meer dan 48 uur voor de ingangsdatum:              0%

      •             48 uur of minder voor de ingangsdatum:              de gemiddelde reserveringswaarde van de betrokken reservering voor één overnachting

      •             Wijziging na aankomst:                                         enkel mogelijk voor rechtstreeks bij het bedrijf gemaakte reserveringen. Hebben een uitwerking 2 kalenderdagen na de melding.

       

      8.2.2     Groepen

      •             Meer dan 1 maand voor de ingangsdatum:          €15 per kamer met een minimum van €50,-

      •             Meer dan 14 dagen voor de ingangsdatum:         50%

      •             14 dagen op minder voor de ingangsdatum:       100%

      •             Wijziging na aankomst:                                        niet mogelijk

                                      

       

      8.3         Annulering door klanten van een dienst bestaande uit het verstrekken van gerechten en/of dranken

      8.3.1     Groepen

      Wanneer een reservering voor uitsluitend een dienst bestaande uit het verstrekken van gerechten en/of drank (tafelreservering) is gemaakt voor een groep dan gelden voor annulering de navolgende percentages van de reserveringswaarde die bij annulering door de klant betaald moeten worden aan het bedrijf

      •             Meer dan 14 dagen voor het gereserveerde tijdstip:        0%

      •             14 dagen of minder voor het gereserveerde tijdstip:        25%

      •             7 dagen of minder voor het gereserveerde tijdstip:          50%

      •             3 dagen of minder voor het gereserveerde tijdstip:          100%

       

      8.4         Annulering door klanten van een dienst betreffende Business Flats accommodatie

      Bij de annulering of het vroegtijdig beëindigen van reserveringen geldt een opzegtermijn van 01 maand. Wordt deze termijn niet gerespecteerd dan is 01 maandvergoeding verschuldigd.

       

      8.5         Annulering door het bedrijf

      8.5.1     Het bedrijf is met inachtneming van het navolgende bevoegd een overeenkomst te annuleren, tenzij anders is overeengekomen.

      8.5.2     Indien het bedrijf een dienst tot het verstrekken van gerechten en/of dranken annuleert is het artikel 8.3.1 van overeenkomstige toepassing, met omwisseling van klant en bedrijf. 

      8.5.3     Indien het bedrijf een overeenkomst bedoeld in artikel 8.2 annuleert, zijn de artikelen 8.2.1 en 8.2.2 van overeenkomstige toepassing, met omwisseling van klant en bedrijf.

      8.5.4     Het bedrijf is te allen tijde bevoegd een overeenkomst te annuleren zonder tot betaling van de hierboven bedoelde bedragen gehouden te zijn, indien er voldoende aanwijzingen bestaan dat de op grond van die overeenkomst in het bedrijf te houden bijeenkomst een zodanig ander karakter heeft dan verwacht mocht worden op grond van aankondiging door de klant of op grond van de hoedanigheid van klant of gasten, dat het bedrijf de overeenkomst niet gesloten zou hebben indien het van het werkelijke karakter van de bijeenkomst op de hoogte was geweest. Maakt het bedrijf van deze bevoegdheid gebruik nadat de betreffende bijeenkomst begonnen is, dan is de klant gehouden tot betaling van de tot dat tijdstip genoten diensten, doch vervalt zijn betalingsverplichting voor het overige. De vergoeding voor genoten diensten wordt in voorkomend geval naar tijdsevenredigheid berekend.

      8.5.5     Het bedrijf is gerechtigd om, in plaats van zijn in artikel 8.5.4 bedoelde bevoegdheid uit te oefenen, nadere eisen te stellen ten aanzien van het verloop van de betreffende bijeenkomst. Indien er voldoende aanwijzingen bestaan dat deze eisen niet (zullen) worden nageleefd, is het bedrijf alsnog gerechtigd zijn in artikel 8.5.4 bedoelde bevoegdheid uit te oefenen.

       

      9             Waarborgsom en tussentijdse betaling

      9.1         Het bedrijf kan van de klant verlangen dat deze onder het bedrijf een waarborgsom deponeert. Ontvangen waarborgsommen worden deugdelijk geadministreerd, dienen uitsluitend tot zekerheid voor het bedrijf en gelden uitdrukkelijk niet als reeds gerealiseerde omzet. Tot meerdere zekerheid van het bedrijf kan deze van de klant verlangen zijn medewerking te verlenen aan het verstrekken van de benodigde gegevens, waaronder het maken van een afdruk of kopie van de creditcard van de klant, teneinde de waarborgsom en de mogelijkheid tot het uitwinnen daarvan zo veel als mogelijk zeker te stellen.

      9.2         Het bedrijf kan steeds tussentijds betaling verlangen van reeds verleende diensten.

      9.3         Het bedrijf mag zich verhalen op het ingevolge de voorgaande bepalingen gedeponeerde bedrag ter zake al datgene wat de klant uit welken hoofde ook aan hem verschuldigd is. Het overschot dient door het bedrijf onverwijld aan de klant te worden terugbetaald.

       

      10          Aansprakelijkheid van het bedrijf

      10.1      De hotelbewaargeving wordt wettelijk geregeld door de artikelen 1952en volgende van het (oud) Burgerlijk Wetboek.

      10.2      Het bedrijf is niet aansprakelijk voor zover de beschadiging, de vernieling of  de ontvreemding te wijten is aan: a)de gast of een persoon die hem vergezelt, bij hem in dienst is of hem bezoekt; b)overmacht; c)gewapenderhand gepleegde diefstal;               d)de aard of het gebrek van de zaak.

      10.3      De rechten van de gast gaan teniet indien hij niet onmiddellijk na de vaststelling van de opgelopen schade kennis daarvan geeft, behoudens wanneer de schade veroorzaakt is door de schuld van het bedrijf of van de personen die hem hun diensten verlenen.

      10.4      Het bedrijf is niet verantwoordelijk voor schade wanneer de schade voortkomt uit een gebeurtenis die hem, ondanks de nodige voorzorgen, gezien de omstandigheden en de gevolgen, in de onmogelijkheid brachten deze te vermijden (overmacht) Evenzeer is het bedrijf niet verantwoordelijk voor de schade die voortkomt uit de fout, zelfs gedeeltelijk, van de gast.

      10.5      Betreffende het stallen van voertuigen wordt het bedrijf ontslagen van iedere verantwoordelijkheid, uit welke oorzaak dan ook.

       

      11          Afrekening en betaling

      11.1      De klant is de in de overeenkomst overeengekomen prijs verschuldigd. De prijzen worden vermeld op lijsten die door het bedrijf op een voor de gast zichtbare plaats zijn aangebracht of zijn opgenomen in een lijst die aan de klant, desnoods op diens verzoek, wordt overhandigd of die via digitale bronnen toegankelijk is voor de klant. Een lijst wordt geacht voor de klant zichtbaar aangebracht te zijn indien deze zichtbaar is in de normaal toegankelijke ruimten van het bedrijf.

      11.2      Voor bijzondere diensten, zoals het gebruik van garage, wasserij of stomerij, telefoon, e.d. wordt door het bedrijf een extra vergoeding in rekening worden gebracht.

      11.3      Alle rekeningen, daaronder mede begrepen rekeningen ter zake annulering of no-show, zijn door de klant verschuldigd op het moment dat ze aan hem worden gepresenteerd. De klant dient voor contante betaling of betaling per bank of andere door het bedrijf geaccepteerd betaalmiddel zorg te dragen, tenzij anders overeengekomen.

      11.4      De gast en de klant zijn hoofdelijk aansprakelijk voor alle bedragen die één van hen of beiden aan het bedrijf uit welken hoofde ook verschuldigd zijn. Overeenkomsten worden behoudens andersluidend beding geacht mede namens elke gast gesloten te zijn. Door te verschijnen geeft de gast te kennen dat de klant bevoegd was hem bij het sluiten van de betreffende overeenkomst te vertegenwoordigen.

      11.5      Zolang de klant niet geheel aan al zijn verplichtingen jegens het bedrijf heeft voldaan is het bedrijf gerechtigd om alle goederen welke door de klant in het bedrijf zijn meegebracht onder zich te nemen en te houden, totdat de klant ten genoegen van het bedrijf aan al zijn verplichtingen jegens het bedrijf heeft voldaan. Naast een retentierecht komt het bedrijf in voorkomend geval een pandrecht toe op de betreffende goederen.

      11.6      Indien andere dan contante betaling is overeengekomen dienen alle facturen, voor welk bedrag ook, door de klant binnen dertig dagen na factuurdatum aan het bedrijf te worden voldaan.

      11.7      Indien en voor zover tijdige betaling achterwege blijft, is de klant in gebreke zonder dat enige ingebrekestelling zal zijn vereist. Uitsluitend indien de klant een natuurlijk persoon (consument) is, stuurt het bedrijf bij achterwege blijven van betaling, eenmalig een ingebrekestelling met een termijn van tenminste 14 dagen om alsnog te betalen. Indien de klant in gebreke is moet hij aan het bedrijf alle op de inning vallende kosten vergoeden.

      11.8      Indien het verschuldigde bedrag niet betaald is op de vervaldatum wordt er van rechtswege en zonder ingebrekestelling een verwijlintrest aangerekend van 1 % per maand vanaf de vervaldatum tot aan de dag van volledige betaling. Bovendien is er vanaf de vervaldatum van de factuur, wegens achterstallige betalingen, van rechtswege een forfaitaire vergoeding verschuldigd van 15 % van het totale factuurbedrag en dit met een minimum van € 50,00. Bij gebreke aan ontvangst op de vervaldatum van de betaling van één enkele factuur zullen alle facturen van rechtswege onmiddellijk opeisbaar worden. Bovendien zal het bedrijf niet verplicht zijn verdere leveringen of diensten uit te voeren volgens welke overeenkomst ook, vooraleer de vervallen facturen werden vereffend.

      11.9      Indien het bedrijf goederen als bedoeld in artikel 11.5 onder zich heeft en de klant van wie het bedrijf de goederen onder zich heeft gekregen gedurende drie maanden in gebreke is, is het bedrijf gerechtigd deze goederen publiekelijk dan wel onderhands te verkopen en zich op de opbrengst daarvan te verhalen. De aan de verkoop verbonden kosten komen eveneens ten laste van de klant en het bedrijf kan zich ook daarvoor op de opbrengst van de verkoop verhalen. Hetgeen na het verhaal van het bedrijf resteert, wordt aan de klant uitgekeerd.

      11.10    Iedere betaling zal, ongeacht enige door de klant bij die betaling geplaatste aantekening dan wel gemaakte opmerking, worden geacht te strekken in mindering op de schuld van de klant aan het bedrijf in de navolgende volgorde: • De kosten van executie • De gerechtelijke en buitengerechtelijke inningskosten • De rente • De schade • De hoofdsom

      11.11    Betaling geschiedt in Euro’s. Het bedrijf accepteert geen buitenlandse betaalmiddelen. Indien niettemin buitenlandse betaalmiddelen worden gehanteerd, kan het bedrijf kan daarbij bij wijze van administratiekosten een bedrag in rekening brengen dat overeenkomt met maximaal 15% van het bedrag dat in vreemde valuta wordt aangeboden.

       

      12          Overmacht

      12.1      Als overmacht voor het bedrijf, die maakt dat een eventuele daardoor veroorzaakte tekortkoming het bedrijf niet kan worden toegerekend, geldt iedere voorziene of onvoorziene, voorzienbare of onvoorzienbare omstandigheid die het uitvoeren van de overeenkomst door het bedrijf zodanig bemoeilijkt dat het uitvoeren van de overeenkomst onmogelijk dan wel bezwaarlijk wordt.

      12.2      Indien een van de partijen bij een overeenkomst niet in staat is om aan enige verplichting uit die overeenkomst te voldoen, is hij verplicht de andere partij hiervan zo spoedig mogelijk in kennis te stellen.

       

      13          Gevonden voorwerpen

      13.1      Van voorwerpen, waarvan de rechthebbende zich niet binnen een jaar na de inlevering daarvan bij het bedrijf heeft gemeld, verkrijgt het bedrijf de eigendom.

      13.2      Indien het bedrijf door de gast achtergelaten voorwerpen aan deze toezendt geschiedt zulks geheel voor rekening en risico van de gast. Het bedrijf is nimmer tot toezending verplicht.

       

      14          GDPR

      Persoonlijke gegevens vermeld op documenten van het bedrijf worden opgenomen in de bestanden van het bedrijf en zijn bestemd voor intern gebruik, facturatie, klantenbeheer. Het bedrijf zal de persoonsgegevens van de klant - natuurlijke persoon verwerken in overeenstemming met de Verordening (EU) 2016/679 van het Europees Parlement en de Raad (Algemene Verordening Gegevensbescherming) en de Wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens (B.S. 5 september 2018). Voor eventuele klachten met betrekking tot de verwerking van zijn persoonsgegevens kan de klant - natuurlijke persoon zich richten tot info@castelnou.be. Voor zover dit niet tot het gewenste resultaat leidt, kan de klant – natuurlijke persoon zich richten tot de Gegevensbeschermingsautoriteit (www.gegevensbeschermingsautoriteit.be).

       

      15          Toepasselijk recht en geschillen

      15.1      Op overeenkomsten is bij uitsluiting Belgisch recht van toepassing.

      15.2      Ingeval van geschillen tussen het bedrijf en een klant is bij uitsluiting bevoegd de bevoegde rechter in de woonplaats van het bedrijf, tenzij krachtens dwingende wetsbepaling een andere rechter bevoegd is en onverminderd de bevoegdheid van het bedrijf het geschil te laten beslechten door de rechter die bij gebreke van dit beding bevoegd zou zijn. Indien de klant een consument is in de zin van artikel I.1, 2° Wetboek Economisch Recht, laat deze bepaling de toepassing van artikel 624, 1°, 2° en 4° van het Gerechtelijk Wetboek onverlet.

      15.3      Alle vorderingen van de klant verjaren na verloop van een jaar na het moment waarop zij zijn ontstaan.

       

      Castelnou Aparthotel – Gent Zuid Business Flats – Astrid Park Business Flats – Dali Restaurant

      Bouw VKG nv : Kasteellaan 51 | B-9000 Gent | Belgium | +32 9 235 04 11 | info@castelnou.be